Events

Kick off van het project

Op dinsdag 26 februari 2013 is het project The Future Now officieel begonnen. Met een kick-off bijeenkomst op de Hogeschool Utrecht gingen we werkelijk van start met dit twee-jarig project. Aanwezig zijn de diverse Hogescholen die als partner meedoen en een aantal businesspartners. Na een eerste kennismaking tussen alle partners is het tijd om met het programma van start te gaan. Lees meer in onze blogpost.

H-Lab Scenario Analyse Saxion

Dit eerste H-Lab is georganiseerd door Saxion en vond plaats in de contentroom van het hoofdgebouw in Enschede. Zes van de negen aangesloten Hogescholen waren vertegenwoordigd aangevuld met bedrijven uit de directe omgeving van Saxion en kennispartner Novay. Lees verder op ons blog.

 

H-Lab Business Modeling HU

Bij het eerste H-Lab in maart hebben we kennis gemaakt met scenario ontwikkeling en trendanalyses. We hebben de materie toegepast op onze eigen cases. In het tweede lab bij Utrechtinc willen we verder gaan met het ontwikkelen van een business model. In het H-Lab bij Utrecht Inc op 24 april maken we kennis met een tweetal populaire denkramen op het gebied van businessmodelling: het Business Model Canvas en het STOF model. Lees verder op ons blog.

Media Future Week

Tijdens de Media Future Week komen studenten, docenten, lectoren en jonge professionals van media & entertainment opleidingen samen om zich te verdiepen in de toekomst van media. Kijk op de website van de Media Future Week voor het laatste nieuws.

Mediaparkjaarcongres

Het MPJC brengt de televisie, uitgevers, internet, reclame, ICT en telecom wereld samen en geeft inzicht in de stand van zaken in de mediawereld, gericht op innovatie en inspiratie. Het MPJC kijkt naar de actuele ontwikkelingen in Nederland, laat prominenten uit de industrie aan het woord, geeft innovatieve bedrijven de kans om hun diensten te presenteren en biedt door presentaties en demo’s ook een blik op de toekomst. Het MPJC is een initiatief van iMMovator Cross Media Network, Media Academie en Beeld en Geluid.

H-Lab Stresstesting HvA

Op de periodieke bijeenkomsten met alle deelnemende Hogescholen, de H-Labs, zetten we de volgende stap in het project. Per H-Lab (kort voor Hogeschool Lab) onderzoeken we een manier van werken om tot robuuste businessmodellen te komen. We begonnen met het ontwikkelen van scenario-analyses in Enschede, vervolgens in Utrecht gingen we aan de slag met Businessmodelling en in Amsterdam waren we recent te gast bij TWC voor een H-Lab over Stresstesting. Lees verder op het blog.

InCompanyLab NCRV

Vrijdag 19 juli schuift een delegatie van de Hogeschool Utrecht aan bij de NCRV te Hilversum om samen met hen een Incompany Lab te houden rondom Spirit24.nl. Spirit 24 is de gezamenlijke levensbeschouwelijke portal van de Publieke Omroep. De webportal is in oktober 2012 gelanceerd en inmiddels volledig in productie genomen. De NCRV neemt als beheerder verantwoordelijkheid voor de exploitatie en produceert nieuwe content voor de on demand portal.

Met de opgedane kennis uit de H-Labs en de werkwijze zoals gedefinieerd in het projectplan voor The Future Now zijn we bij ze aan de slag gegaan om tot een mogelijk concept te komen én daarbij de levensvatbaarheid en robuustheid al vooraf te testen. Lees meer in onze blogpost.

H-Lab Roadmapping InHolland

Op 11 september vindt het vierde H-Lab plaats. Deze keer zijn we te gast bij Inholland en is het onderwerp Roadmapping van het Businessmodel.

Mediastrategiespel Mix&Match Mediaparkjaarcongres

Het CrossmediaLab van Hogeschool Utrecht en The Future Now introduceren het MediaStrategieSpel in drie korte sessies op het Mediaparkjaarcongres. Het spel is soorontwikkeld binnen The Future Now en wordt bij veel verschillende workshjops en onderwijs trajecten ingezet: http://www.mediaparkjaarcongres.nl/mixmatch-media-strategie-spel/